Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият външен министър Данаил Митов коментира в предаването Лице

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият външен министър Данаил Митов коментира в предаването Лице
Коментари Харесай

Данаил Митов: Трябват промени и това е осъзнато дори от правителството. Въпросът е как ще се случат

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият външен министър Данаил Митов разяснява в предаването " Лице в лице " по БТВ дейностите на прокуратурата у нас.

" При кръглите маси при започване на 90-те години правосъдните системи и особено прокуратурата са били направени с подобен дизайн, че да предпазят някогашните комунисти от преследвания. И те сега се пробват да се реваншират за това. Обаче употребяват същите способи, които са репресивни и унищожават концепцията за правова страна. В България е същото, и хората за това сега недоволстват. Защото то е стигнало до тях, то излиза от надзор, стартират тези механизми да се употребяват против бизнеса. Започват да се удрят хора, които имат просто някакъв триумф, който някои хора вземат решение, че могат да си го присвоят. Да не приказваме за други институционални злоупотреби. Това излиза отвън надзор и стига до доста хора. Не се лимитира единствено в някакви политически кръгове, които се упрекват. Започва да стига до дребния и междинния бизнес, до най-ниски равнища В този миг хората стартират да натрупат негативи. То беше неизбежно ", сподели той.
" Трябват промени, това е осъзнато. Дори от държавното управление е осъзнато, въпросът е по какъв начин ще се случи. Когато са повдигнати някакви обвинявания, само че не на тези, които би трябвало, а просто с цел да има някаква отчетност, и да се отиде в Брюксел и да се каже - ето, на 5-6 министри сме повдигнали обвинявания. Накрая съдът няма какво друго да направи, с изключение на да каже, че няма закононарушения и обвиняванията не са действителни през цялото време. А в същия миг цялата останала вертикала на разнообразни действия, остават непокътнати ", разяснява още Митов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР